Zorg voor de moeder…

Als je thuis gaat bevallen ben ik als kraamverzorgende aanwezig om de verloskundige te assisteren. Ook ondersteun ik  jou en je partner.

Na de bevalling zal ik alles opruimen en zorgen dat de plaats van de bevalling weer net zo netjes is als voor de bevalling.

Als je hebt besloten je baby borstvoeding te geven zal ik je helpen bij het aanleggen en het geven van instructies. Die instructies geef ik natuurlijk ook wanneer je kiest voor flesvoeding. Ook wanneer je ’s nachts bevallen bent krijg je voldoende advies om de eerste uren met je baby door te komen. De volgende dag sta ik dan weer voor de deur om  je de komende dagen te begeleiden.

Dagelijks voer ik een aantal medische controles uit. Zo kijk ik bijvoorbeeld naar de hoeveelheid bloedverlies, de stand van je baarmoeder, houd ik je temperatuur in de gaten en tel je pols en houd de genezing van eventuele hechtingen in de gaten.

Ook neem ik tijdelijk even de zorg voor je huishouding van je over en zal ik je een beetje verwennen en zorgen dat je voldoende rust krijgt en neemt. Instructie over hygiëne is hier ook een onderdeel van.

Aan het einde van de kraamtijd heb je voldoende adviezen gehad en ben je zelfverzekerd genoeg om de zorg voor je baby zelf op je te nemen.