De kosten voor kraamzorg worden betaald door de zorg-verzekeraar vanuit je Basisverzekering.
Voor ieder uur kraamzorg dient een Wettelijke Eigen Bijdrage (WEB) betaald te worden. Deze bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de overheid. Er zijn verzekeraars die deze wettelijke bijdrage vergoeden. Vaak is dit afhankelijk van de aanvullende verzekering die je bij je zorgverzekering hebt afgesloten. Lees daarom je polisvoorwaarden goed door of neem contact op met je zorgverzekering.
Het aantal uren kraamzorg waar je recht op hebt is vastgesteld in het Landelijk Indicatie protocol (LIP).
Bij borstvoeding heb je recht op 49 uur zorg. Bij flesvoeding is dit 45 uur. Deze uren worden verdeeld over 8 dagen. Tijdens het kraambed kunnen er meer of minder uren geïndiceerd worden door de verloskundige. Over het algemeen gaat dit in overleg met jou als kraamvrouw en met de kraamverzorgende.
Op deze manier krijg je de zorg die je nodig hebt en houden we de zorg ook betaalbaar en toegankelijk voor iedereen.
De kosten voor parkeren reizen de pan uit. Mocht het zo zijn dat er parkeerkosten betaald moeten worden (tijdens bevallings-assistentie (ziekenhuis) en kraamweek), dan komen deze voor jouw rekening. In Amsterdam is parkeren op de bezoekers-vergunning mogelijk en een stuk goedkoper.
Aan een kennismakingsgesprek op locatie zijn ook kosten verbonden, maar deze worden niet in rekening gebracht als jullie mij inhuren als kraamverzorgende.
Kraamzorg Angelique